Hozzávalók:

(ez a mennyiség egy 24-26 cm átmérőjű pite- vagy tortaformához elég)

  • 250 g liszt
  • 100 g hideg vaj
  • 75 g cukor
  • 1 tojás

A hozzávalókat alaposan elkeverem, összegyúrom, amíg egy közepesen kemény tésztát nem kapok. Folpackba csomagolva minimum fél órára a hűtőbe teszem, hogy a vaj megint megdermedjen, és jól összetartsa a tésztát. Felhasználásakor fél centis lapokra szeletelem. Ez azért kell, mert nyújtani nagyon nehéz, morzsálódik. Így viszont a gombócból levágott lapokat egymás mellé a tepsibe/piteformába helyezve össze lehet őket nyomkodni, lényegesen egyszerűbb így. 

Tehát a tésztát belenyomkodjuk a piteformába, vagy tortaformába. Ez utóbbinál is fontos, hogy legyen egy kis pereme, hogy az oldalán is összetartsa a tölteléket. 

 

Tipp: Készítsenek több adagot a tésztából. Hűtőben 3-4 napig, mélyhűtőben 2-3 hónapig is eláll, biszont néhány óra alatt felenged. Így gyorsan lehet belőle varázsolni valamit. 

A bejegyzés trackback címe:

https://pite.blog.hu/api/trackback/id/tr361589983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása